Sucuklu Bohça Böreği
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sucuklu Bohça Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için

İç malzeme

Sucuklu Bohça Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur için gerekli malzemeleri derin bir kapta karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
  2. Mandalina büyüklüğünde parçalara bölüp üzerini nemli bezle örtün. 20 dakika dinlendirin.
  3. Sucuğun zarını sorup tavla zarı iriliğinde küp küp doğrayın. Kaşar peynirini rendeleyin.
  4. Hamurları 10-12 cm çapında yuvarlak açın. Ortalarına bir miktar sucuk ve kaşarpeyniri koyup bohça şeklinde dört tarafından kapatarak uçlarını birleştirin.
  5. Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün.
  6. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri Şarküteri Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek