Pratik El Açması Börek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kahvaltı sofralarının en sevilen lezzetlerinden biri olan el açması börek yapımını sizlerle paylaşıyoruz. Çıtır çıtır yaprakları ve nefis iç harcıyla evde kolayca hazırlayabileceğiniz bir tarifimiz var. Hazırlaması 20 dakika olan böreği, hem fırında, hem de tavada pişirebilirsiniz. Misafir ağırlarken sunabileceğiniz kolay el açması böreği biz kıyma ile yapsak da, isteyenler peynir ve patatesli iç harç kullanabilir. Malzemeler hazırsa, evde pratik el açması börek nasıl yapılır birlikte görelim.

Alternatif olarak el açması patatesli börek ve el açması ıspanaklı börek tarifini de deneyebilirsiniz.

Pratik El Açması Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Pratik El Açması Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanları küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Kıyma, tuz ve karabiberi ekleyerek pişirin.
  2. Ocaktan aldıktan sonra kıyılmış maydanozu ilave edin. Un, tuz ve suyu hamur yoğurma kabına alıp karıştırın ve yoğurun.
  3. Hazırladığınız hamurun üzerine nemli bir bez örtün ve 2 saat dinlendirin. Dinlenmiş hamuru unladığınız tezgahta geniş bir silindir haline getirin ve 8 eşit parçaya bölün.
  4. Her parçayı merdane yardımıyla 15-20 cm büyüklüğünde açın. İçini yağladığınız yuvarlak tepsiye ilk dört yufkayı aralarına yağ sürerek üst üste dizin.
  5. Kıymalı harcı yayıp kalan yufkaları yine aralarına yağ sürerek üst üste tepsiye dizin. Kısık ateşte tepsiyi çevirerek böreği pişirin.
  6. Bir kapak yardımıyla böreği ters çevirin ve diğer yüzünü de pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Pratik El Açması Börek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Hamurun ağızda dağılacak bir kıvamda olmasını istiyorsanız, çok az miktarda sirke ekleyebilirsiniz.
  2. Tarife ilk olarak iç harcı yaparak başlayın. Bu sayede hamurlar hazır olduğunda iç harç soğumuş olacaktır.
  3. Kat kat hazırlamak yerine farklı bir şekilde istiyorsanız hamurların içini harçla doldurarak rulo haline getirebilirsiniz. Ardından kendi etrafında sarıp gül şekli de verebilirsiniz.
  4. Tava yerine fırında pişirmek istiyorsanız, fırının ısısını 180 dereceye ayarlayın ve yaklaşık 20 dakika pişirin.

1 Porsiyon Pratik El Açması Börek Kaç Kalori?

  1. Kıymalı harç ile hazırlanan pratik el açması böreğin bir dilimi, yaklaşık 250 kaloridir. Kullandığınız harca göre kalori değeri değişiklik gösterebilir.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Börek Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek