Pırasalı Yumuşak Rulo Börek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pırasalı Yumuşak Rulo Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için:

İçine sürmek için:

İç harcı için:

Üzeri için:

Pırasalı Yumuşak Rulo Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pırasaları yıkadıktan sonra ince doğrayın. 100 gram kıyma ile 2 yemek kaşığı sıvı yağı tavaya koyun ve ocağın üzerinde kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  2. Üzerine havuç rendesi ilave ederek biraz daha kavurun. Pırasaları ilave edin ve kısık ateşte pırasalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  3. Biraz tuz ekleyip karıştırın. Hazırladığınız pırasalı iç harcı ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  4. Tereyağını eritin ve yarım çay bardağı sıvı yağı ilave edip karıştırın. Börek hamurunu hazırlamak için un haricindeki malzemeleri yoğurma kabı içerisinde karıştırın.
  5. Elde edilen karışıma azar azar un ilave edin ve ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  6. Hamuru, mayalanması için bekletmeden 6 eşit parçaya ayırın. Bezelerden ilkini hafif unlu bir zemin üzerinde oklava yardımı ile ince açın. Açılan hamurun üzerine fırça yardımı ile tereyağı ve sıvı yağ karışımından sürün.
  7. Hamurunuzu yağladıktan sonra her yerine pırasalı iç harçtan koyun ve kenardan başlayarak rulo şeklinde sarın.
  8. Elde edilen ruloyu bıçak yardımı ile 2 parmak aralıklarla kesin ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Bütün bezeleri aynı işlemden geçirin.
  9. Böreklerin üzerine fırça yardımı ile yumurta sarısı sürün ve arzuya göre susam ile çörek otu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Pişen böreği ılık olarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Çay Saati Tarifleri Pırasalı Tarifler Börek Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek