Hafif ve lezzetli yapısıyla kahvaltıların, çay saatlerinin ve özel davetlerin vazgeçilmezi olan bu nefis börek, pırasa ve baharatların uyumuyla sofralara ayrı bir aroma katar. Pratik hazırlanışı ve doyurucu lezzeti ile öne çıkan pırasalı Arnavut böreği tarifi, hem günlük öğünlerde hem de misafir sofralarında gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz mükemmel bir alternatiftir. İç harcındaki taze pırasa ve baharatların dengesi ile hazırlanan pırasalı Arnavut böreği tarifi, her lokmada hem göze hem de damağa hitap eden eşsiz bir lezzet sunar. Peki; pırasalı arnavut böreği nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...
Patlıcanlı Arnavut Böreği tarifine göz atabilirsiniz.
Bir porsiyon pırasalı arnavut böreği 300 kaloridir.
İç Harcı için:
Yufkaları Hazırlamak İçin:
Üzeri için:
Pırasa:
Soğan (isteğe bağlı):
Zeytinyağı / Sıvı yağ:
Yufka:
Baharat ve otlar:
Üzeri için: