Peynirli Rokalı Börek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Peynirli Rokalı Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

KIZARTMAK İÇİN

Peynirli Rokalı Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Unladığınız mutfak tezgahında ekmek hamurunu yoğurup merdane ile 1 cm kalınlığında açın. 12 cm çapındaki metal çember yardımıyla yuvarlak hamurlar kesin. Bir kapta keçi peyniri, lor peyniri ve ince doğradığınız rokayı karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Hazırladığınız harcı hamurların ortalarına paylaştırıp, hamurları yarım ay şeklinde kapatın. Her iki ucunu birleştirerek tortellini şekli verin. Ayçiçeği yağını tavada iyice ısıtın. Hazırladığınız hamurları kızgın yağda kızartıp kağıt havlu üzerine alın. Yağı süzülen lokmaları servis tabağına alıp sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Börek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Peynirli Tarifler Kızartma Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek