Pazılı Çelenk Böreği
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pazılı Çelenk Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Pazılı Çelenk Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yufkaları küçük kare şeklinde doğrayıp üzerini nemli bir bezle kapatın. Zeytinyağını bir tavaya alıp ısıtın.
  2. İnce kıydığınız soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar soteleyin. İnce doğradığınız pazı, küp doğradığınız sosis ve ince doğradığınız salamı ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp karıştırın. Ocaktan alın. 
  3. Tereyağını bir tavaya alıp eritin. Yufkaları ekleyip kıtırlaşana kadar pişirin. Kızaran yufkaları tavanın etrafında halka oluşturacak şekilde yerleştirin.
  4. Yumurtaları bir kasede çırpıp yufkaların üzerine gezdirin.
  5. Soğanlı karışımı ve rendelenmiş tulum peynirini tavaya ekleyip peynir eriyinceye kadar 2-3 dakika pişirin. Ocaktan alıp sıcak servis yapın. 

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Çay Saati Tarifleri Börek Tarifleri Farklı Sebze Yemekleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek