Patatesli Ve Peynirli Su Böreği
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Patatesli Ve Peynirli Su Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Patatesli Ve Peynirli Su Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un, yumurta, su ve tuzu karıştırıp yoğurun. Üzerini nemli bezle örterek 20 dakika bekletin.
  2. Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Tavla zarı şeklinde doğrayın. Soğanları soyup kıyın. Margarini eritip soğanı kavurun.
  3. Ateşten alıp lor peyniri, patates, tuz ve karabiberi ilave edin. Hamuru 9 bezeye ayırın ve üzerlerine nişasta serperek oklava ile tepsi büyüklüğünde açın.
  4. Suyu tencerede kaynatıp tuz ilave edin. Tereyağını kızdırın. Açtığınız yufkalardan 7 tanesini kaynar suda  teker teker 1 dakika haşlayın.
  5. Kevgirle çıkarıp soğuk suyun içine batırın. Suyunu süzün. Fırın tepsisini yağlayıp kalan yufkalardan birini tepsiye yayın. Üzerine  2-3 kaşık tereyağı sürün.
  6. Haşladığınız  yufkalardan 3 tanesini aralarına tereyağı sürerek üst üste yerleştirip iç malzemeyi yayın. Üzerine kalan yufkaları aralarına yağ sürerek üst üste yerleştirin.
  7. Kalan haşlanmamış yufkayı serip kalan yağı sürün. 175 dereceli fırında bir saat pişirin.
    Klasik su böreği tarifine göz atmayı unutmayın.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Patatesli Tarifler Börek Tarifleri Peynirli Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek