Pastırmalı Karnıyarık Börek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 24 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pastırmalı Karnıyarık Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Pastırmalı Karnıyarık Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Zeytinyağı ve suyu bir kapta karıştırın. İlk yufkanın üzerine bu karışımdan sürüp ikinci yufkayı üzerine yayın, zeytinyağlı karışımdan tekrar sürün. İç harcı için sivri biber, domates ve pastırmayı küp doğrayıp bir kapta karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Yufkaları 8 üçgen elde edecek şekilde kesin. Her parçaya hazırladığınız iç harçtan koyarak rulo şeklinde sarın. Ortalarına keskin bir bıçakla çizikler atıp karnıyarık şekli verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısı, zeytinyağı ve suyu bir kasede karıştırıp böreklerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek