Paçanga Böreği
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Balkan mutfağına ait bir yemek olan paçanga böreği, Avrupa ülkelerinde sık sık tüketilir. Sözlükte peynir ve pastırmalı börek türü olarak geçen paçanga, özellikle misafir ağırlarken sunulan bir tarif. Hazırsanız, paçanga böreği nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır birlikte görelim.

Paçanga Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Paçanga Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Püf Noktası
  • Sirke, yağ ve undan bir karışım hazırlandıktan sonra fırça yardımıyla yufkalara sürerseniz çıtırlığı artar.
  • Yağın sıcak olmasına dikkat edilmelidir aksi halde yağ çeker ve yumuşak bir börek olur.
  • Pastırmaların çemenlerini ayırırsanız fazla tuzlu ve baharatlı tadı engellersiniz.
  • Kaşar peyniri piştikten sonra uzun süre yumuşaklığını koruyamayan bir peynir olduğu için servisten kısa bir süre önce kızartılması önerilir. 

Tarif Kategorileri

Börek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Hamur İşi Tarifleri MasterChef Tarifleri Video Tarifler Kahvaltılık Tarifler Kızartma Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek