Otlu Börek (Ispanak, Gelincik, Isırgan)
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sevgili yazarımız Aydan Üstkanat'tan @aydanustkanat dilediğiniz otlarla kolayca yapabileceğiniz bir börek önerimiz var. Biz otlu börek tarifi için gelincik, ısırgan ve ıspanak kullanmaya karar verdik. Dilerseniz, pazı, hindiba gibi farklı otları da kullanabilirsiniz. Kahvaltı ve öğle molalarında sunabileceğiniz otlu böreği, peynir ve patatesli harç ile karıştırarak lezzetini arttırabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, otlu börek nasıl yapılır diye merak edenler için tarif detaylarına geçebiliriz.

Börek tarifleri arasında çok sevilen ıspanaklı tepsi böreği ve ev yapımı çarşaf böreği tarifine de göz atmayı unutmayın.

Otlu Börek (Ispanak, Gelincik, Isırgan) Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için:

İç harcı için: 

Üzeri için:

Otlu Börek (Ispanak, Gelincik, Isırgan)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur malzemesini karıştırarak yoğurun ve üzerini bir bezle kapatarak 30 dakika dinlendirin.
  2. Haşladığınız ot ve peyniri bir kapta hafifçe karıştırın.
  3. Dinlendirdiğiniz hamurdan cevizden büyük parçalar koparıp oklava ile tatlı tabağı büyüklüğünde açın. İçine şerit halinde harcı koyup sigara böreğinden kalın olacak şekilde yuvarlayın. Bir ucunu diğerinin üzerinden geçirip ipe düğüm atar gibi alttan üste doğru geçirin ve yukarıdaki ucu alta kıvırın. Her birini bu şekilde hazırlayarak yağlanmış bir tepsiye aralıklı bir şekilde dizin.
  4. Üzerine çırptığınız yumurta sarısından sürün ve önceden ısıtılmış 180 derecede fırında üzeri kızarana kadar kontrollü olarak 40 dakika pişirin. Sıcak servis edin.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Ispanaklı Tarifler Peynirli Tarifler Börek Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek