Osmanlı Böreği
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Osmanlı Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için

Harç için

Üzeri için

Osmanlı Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur için tereyağı hariç tüm malzemeleri bir kaba alıp yoğurun ve dört parçaya ayırın. Üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat bekletin.
  2. Hamurları merdane ile yemek tabağı büyüklüğünde açın. Üzerlerine eritilip ılınmış tereyağını sürüp üçe katlayın. Tekrar yağlayıp kare şeklinde açın.
  3. Buzdolabında 1 saat bekletin. Ufalanmış peynir ve maydanozu bir kapta karıştırın. Ayçiçeği yağı, şeker ve soğanı tencerede soteleyin.
  4. Kıyma, kuşüzümü, tuz ve karabiberi ekleyip 5 dakika pişirin. Hamurları kare şeklinde açıp yağlayın. Buzdolabında yarım saat daha bekletin.
  5. Hamurları dikdörtgen şeklinde açıp ortalarına iç malzemeleri ekleyin. Rulo şeklinde sarıp yağlanmış tepsiye yerleştirin ve üzerlerine çırpılmış yumurtayı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Osmanlı Mutfağı Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek