Orijinal Boşnak Böreği
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sevgili Nermin Gül’ün yorumuyla Boşnakların dillere destan lezzeti Boşnak böreği tarifi ile karşınızdayız. Genellikle kalabalık sofralarda sunulmasıyla bilinen Boşnak böreği, patatesli iç harç ile hazırlanır. Ancak isteğe göre peynirli, kıymalı ve ıspanaklı çeşitleri de denenebilir. Malzemeler hazırsa, orijinal Boşnak böreği tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak Boşnak mantısı ve Boşnak turşusu tarifini de deneyin.

Orijinal Boşnak Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Yağlamak için

İç harcı için

Orijinal Boşnak Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ilık suya, elenmiş un ve tuzu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın ve pürüzsüz olana kadar yoğurun.
  2. Hamuru yoğurduktan sonra sıcak havalarda 30 dakika, soğuk havalarda ise 1 saat kadar dinlendirin.
  3. Hamuru 2 eşit parçaya bölerek yoğurun. İkinci bezeyi yoğurduktan sonra, bezeleri birer kere daha yoğurun ve üstlerini bir örtü ile kapatarak, 30 dakika daha dinlendirin.
  4. Sıvı yağ ile tereyağını bir kaba alarak karıştırın.
  5. İç harç için, patatesleri bir çatalla ezdikten sonra tüm malzemeyi bir kaba alarak karıştırın.
  6. Dinlenmiş hamuru parmağınızla kontrol edin. Eğer bastırdığınızda hamur yumuşak ve ele yapışmıyorsa açmaya uygun kıvamdadır.
  7. Tezgaha un serptikten sonra bir merdane yardımıyla kenarlarına bastırarak, içten dışa doğru ve sürekli çevirerek 0,5 cm kalınlığında açın.
  8. Hamur tepsi büyüklüğüne geldiğinde 4 yemek kaşığı yağ sürün ve ellerinizin üstüne alıp döndürün. Uzunlamasına hamuru masaya yayın ve yavaş yavaş, çok çekmeden etrafında döne döne hamuru tekrar açın.
  9. Büyüyen hamurun kenarlarına iç harcı koyun ve üzerine tekrar 2-3 yemek kaşığı yağı bir kaşık ucu ile yayın.
  10. Hamuru çevire çevire sarın ve ortadan ikiye keserek iki uzun börek elde edin. Yine biraz esneterek uzatın ve arada yağlayarak kesilmiş yerleri altta kalacak şekilde, yağlanmış yuvarlak bir fırın tepsisinin içine spiral şeklinde yerleştirin.
  11. Üzerine kalan yağı sürün ve önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Yöresel Tarifler Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Patatesli Tarifler Börek Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek