Nemse Böreği
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Osmanlı Sarayı'ndan günümüze kadar ulaşan nemse böreği, iç harç ile hazırlanan bir börek çeşididir. İç harcında peynir ve iç harç kullanılan nemse böreği, herkesi kendine hayran bırakan bir yemektir. Hazırsanız, evde nemse böreği nasıl yapılır birlikte görelim.

Nemse Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Harç için

Üzeri için

Nemse Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ayçiçeği yağı, yoğurt, yumurta, kabartma tozu, su ve tuzu ekleyip pürüzsüz bir hamur yoğurun.
  2. Üzerini bezle örtüp 20 dakika dinlendirin. Hamuru un serpilmiş tezgaha alıp merdaneyle yufkadan biraz daha kalın açın.
  3. Su bardağı ağzıyla veya çember kalıpla kesip yuvarlak hamurlar hazırlayın. Yumurtanın akını sarısından ayırın.
  4. Peyniri ufalayın, maydanozu ince kıyın ve yumurta akıyla karıştırıp, hamurların ortasına paylaştırın.
  5. İkiye katlayıp yarım ay şeklinde kapatın ve kenarlarını parmak uçlarınızla bastırarak yapıştırın.
  6. Hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklarla yerleştirin. Üzerlerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün. 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirip servis yapın. Afiyet olsun.

Alternatif olarak ıspanaklı börek tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Peynirli Tarifler Çay Saati Tarifleri Börek Tarifleri Osmanlı Mutfağı Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek