Morel Mantarlı Ve Sebzeli Gül Börek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Morel Mantarlı Ve Sebzeli Gül Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Morel Mantarlı Ve Sebzeli Gül Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Yemeklik doğradığınız soğanı ve küp doğradığınız mantarları yapışmaz yüzeyli bir tavada kavurun. Mantar suyunu çekmeye başlayınca zeytinyağını ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. İri doğradığınız taze soğan, jülyen doğradığınız kabak ve havucu ilave edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp ılınmay bırakın. Yufkaları mutfak tezgahına yayın. Üzerlerine bir fırça ile zeytinyağı sürüp ortadan ikiye kesin. Uç kısımlarına iç harcından paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Ruloları kendi etrafında çevirerek gül böreği şekli verin. Tüm yufkalar için aynı işlemi tekrarlayın. Börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Çörek otu serperek önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek