Mantarlı Puf Böreği
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 16 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Mantarlı Puf Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Mantarlı harç için

Mantarlı Puf Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Pratik börek tarifleri arasında iyi bir seçim. Mantarlı puf böreklerini yağda kızartmak yerine fırında pişirmeyi tercih edenler olabilir. Böylelikle hem daha hafif hem de daha çıtır börekler hazırlayabilirsiniz. Mantarlı harç için, maydanozu ve mantarları temizleyip kıyın. Bir kapta harmanlayın. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp 1 yumurta, yoğurt, su ve tuzu ekleyip karıştırın. Pürüzsüz bir hamur yoğurun. Hamuru eşit bezelere ayırın. Üzerini bir bezle örtüp yarım saat bekletin. Bezeleri merdane ile hazır yufka inceliğinde açın. Hamurları üst üste yerleştirin. Açtığınız yufkaları küçük yuvarlak bir kalıpla kesin ve orta kısımlarına mantarlı harcı paylaştırın. Katlayıp kenarlarını parmaklarınızla bastırarak yapıştırın. Kızgın yağda kızartıp kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzün. Sıcak ya da ılık servis yapın.

Dilerseniz, klasik puf böreği tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Çay Saati Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek