Lahanalı Ve Havuçlu Börek
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Enfeksiyonlara karşı vücudu korumasıyla bilinen beyaz lahana, sinirlerin güçlenmesine de yardımcı olur. Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayarak, kilo vermeyi kolaylaştırıyor. İçinde bol miktarda C ve K vitamini, sodyum, kalsiyum ve fosfor barındıran havuç ise bağışıklığı güçlendiren besinlerden biri. Bu iki sebzeyi bir araya getirdik ve ortaya enfes bir börek çıktı. Gelin, lahanalı ve havuçlu börek nasıl yapılır sorusu için tarif detaylarına geçelim.

Nefis tepsi böreği tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Lahanalı Ve Havuçlu Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Sos için

Üzeri için

Lahanalı Ve Havuçlu Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Havuçları rendeleyin. Lahanayı temizleyip ince doğrayın. Soğanları ince kıyın. Ayrı tavalarda ayçiçeği yağı ekleyerek soteleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Yumurta, süt ve ayçiçeği yağını bir kapta çırpın.
  2. Yufkaları tezgaha serip üzerilerine sostan sürün. Yufkaların kenarlarını içe doğru katlayın. Her birinin bir kenarına 3 ayrı malzemeyi yayın ve rulo yapın.
  3. Son yufkayı tezgaha yayıp üzerine sostan sürün ve kare şekline getirin. Hazırladığınız rulo hamurları kare yufkanın kenarına üst üste gelecek şekilde yerleştirin ve hepsini birlikte yine rulo şeklinde sarın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
  4. Üzerine kalan sosu sürüp susam serpiştirin. 180 dereceye ayarlanmış fırında 35 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak veya ılık servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Börek Tarifleri Sebze Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek