Kuşbaşı Etli Börek
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kuşbaşı Etli Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

İç harcı için

Üzeri için

Kuşbaşı Etli Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Hamuru için tereyağı hariç bütün malzemeyi geniş bir kaba alarak yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 20 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru hafif unlayıp 5 cm çapında yuvarlak şekilde açın ve üzerlerine eritilmiş tereyağı sürün. Hamuru ikiye katlayın ve üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat daha dinlendirin. İç harcı için ince doğradığınız soğan ve biberleri zeytinyağında soteleyin. Sebzeler yumuşamaya başlayınca küçük kuşbaşı doğradığınız etleri ilave edin. Pişmeye yakın küçük küp doğradığınız domatesleri ekleyin. Domatesler de yumuşayınca tuz ile tatlandırıp ocaktan alın. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve açın. İçine etli harçtan koyup kapatın ve yarım ay şekli verin. Yağlı kağıt serili tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Börek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek