Kıymalı Ve Kaşar Peynirli Tepsi Böreği
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kıymalı Ve Kaşar Peynirli Tepsi Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

İç harcı için

Arası için

Kıymalı Ve Kaşar Peynirli Tepsi Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamuru için, un, tuz ve suyu geniş bir kaba alıp karıştırın. Hamur kıvam alıncaya kadar yoğurun.
  2. Üzerini nemli bezle örtüp iki saat dinlendirin. İç harcını hazırlamak için küp doğradığınız soğanları zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  3. Kıyma, tuz ve karabiberi ekleyip kıyma pişene kadar pişirin. Ocaktan alıp kıyılmış maydanozu ilave edin.
  4. Dinlenen hamuru unladığınız tezgahta geniş bir silindir haline getirin ve 8 eşit parçaya bölün. Her parçayı merdane yardımıyla 15-20 cm büyüklüğünde açın.
  5. Yağladığınız yuvarlak bir tepsiye ilk dört yufkayı aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üst üste dizin. Kıymalı harcı yayıp üzerine kaşar peyniri serpin.
  6. Kalan yufkaları yine aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üst üste tepsiye dizin. Kısık ateşte tepsiyi çevirerek böreği pişirin.
  7. Bir kapak yardımıyla böreği ters çevirin ve diğer tarafını da pişirin. Sıcak ya da ılık servis yapın. Afiyet olsun.

    Hafif bir versiyonu için, ıspanaklı tepsi böreği tarifine göz atın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Börek Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek