Kıymalı Ve Çam Fıstıklı Çıtır Börek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kıymalı Ve Çam Fıstıklı Çıtır Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Kızartmak için

Kıymalı Ve Çam Fıstıklı Çıtır Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz şeklinde açın. Mayayı yarım su bardağı ılık suya ekleyip karıştırın. Suyu una ilave edin. Süt, tereyağı ve tuzu ekleyip yoğurun. Hamuru 18 bezeye ayırın. Üzerlerini nemli bir bezle örtüp yarım saat bekletin. Böreğin iç harcı için, soğan ve sarımsağı kıyıp tavaya ekleyin. Zeytinyağı, çam fıstıkları ve kıymayı ilave edin. Orta ateşte yakmadan kavurun. Karabiber, kırmızı toz biber, kıyılmış maydanoz ve tuzu ekleyip harmanlayın. İç harcı ılındırın. Bezeleri 12 cm çapında açın. Üzerlerine iç harcı paylaştırıp kenarlarını kapatın. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Börekleri ekleyip kızartın. Yağının süzülmesi için kağıt havlunun üzerine alın. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Börek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek