Sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kıymalı su böreği tarifi, ince açılmış hamuru ve nefis kıymalı iç harcıyla hem kahvaltı hem de öğle ve akşam yemeklerinde özel bir tat sunuyor. Kat kat hamurun arasına serpiştirilen kıyma, soğan ve baharatlar, böreğe zengin bir aroma kazandırıyor. Özellikle ev yapımı ve lezzetli bir alternatif arayanlar için ideal olan kıymalı su böreği tarifi, pratik hazırlanışı ve doyurucu yapısıyla her sofrada kendine yer buluyor. Peki; kıymalı su böreği nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...
Lor Peynirli Kırma Böreği tarifine göz atabilirsiniz.
Bir porsiyon kıymalı su böreği 350 kaloridir.
Hamur İçin:
İç Harç İçin:
Sos İçin:
Hamur
Kıyma
Soğan
Sıvı Yağ
Süt
Yumurta
Tuz & Baharat
Tereyağı (Üzeri için)