Kıymalı Kuru Börek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kıymalı Kuru Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Açmak için

İç harcı için

Kıymalı Kuru Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanları yemeklik doğrayın. Tavaya ayçiçeği yağı ilave edip kıymayı kavurun. Soğanları ilave edip kavurmaya devam edin.
  2. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp soğumaya bırakın. Derin bir kapta ayçiçeği yağı, süt, su ve bir tatlı kaşığı tuzu çırpma teliyle iyice çırpın.
  3. Aldığı kadar unu kaşık yardımı ile yavaş yavaş ilave edip yoğurun. İyice yoğurduktan sonra hamur ceviz büyüklüğünde 20 bezeye ayırın.
  4. Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına nişasta serperek on yufkayı üst üste yerleştirerek iki grup yapın.
  5. Her grubu merdane yardımıyla açabildiğiniz kadar ince açın. Açtığınız yufkaları ortadan ikiye bölün.
  6. Hazırladığınız harcı yufkaların kenar kısımlarına paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Uç kısımlarına yapışması için yumurta akı sürün.
  7. Ruloları dört eşit parçaya kesip yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Tereyağını tavada eritin ve böreklerin üzerinde gezdirin.
  8. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Alternatif versiyonu için, klasik kuru börek tarifine göz atın.

Not: Bu böreği peynirli, patatesli, ıspanaklı harç ile de yapabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Çay Saati Tarifleri Börek Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek