Sıcacık ve çıtır çıtır dokusuyla kahvaltıların, çay saatlerinin ve özel davetlerin vazgeçilmezi olan bu lezzetli börek, hem göze hem de damağa hitap eder. İç harcındaki kıymanın aroması ve baharatların dengesi ile hazırlanan kıymalı kol böreği tarifi, pratik hazırlanışı sayesinde mutfağınızda kısa sürede nefis bir tat bırakır. Mis gibi kokusu ve şık sunumuyla sofraların yıldızı olacak bu kıymalı kol böreği tarifi, hem günlük öğünlerde hem de özel günlerde gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz bir lezzet alternatifi sunar. Peki; kıymalı kol böreği nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...
Klemantin Kol Böreği tarifine göz atabilirsiniz.
Bir porsiyon kıymalı kol böreği 350 kaloridir.
İç Harcı için:
Yufkaları Islatmak için:
Üzeri için:
Kıyma:
Soğan:
Yufka:
Süt ve yağ karışımı:
Baharatlar ve otlar:
Üzeri için: