Kıymalı Karnıyarık Börek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çay saatleriniz için sadece birkaç dakikada hazırlayabileceğiniz bu pratik börekleri, günün her saati, ister sıcak, ister ılık olarak büyük bir keyifle yiyebilirsiniz. 

Sodalı buzluk böreği ve tahinli sac böreği tarifine göz atmayı unutmayın.

Kıymalı Karnıyarık Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Süslemek için

Kıymalı Karnıyarık Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Üç yumurta, ayçiçeği yağı, yoğurt ve sütü bir kapta karıştırın. Elde ettiğiniz bu karışımın üçte birini yufkanın üzerine yayın.
  2. İkinci yufkayı üzerine kapatın. Kalan karışımın yarısını ikinci yufkanın üzerine yayıp diğer yufkayı yayın. Kalan sosu üzerine sürün.
  3. Yufkaları üçgen olarak sekiz eşit parçaya bölün. İç malzeme için, soğanın kabuğunu soyup kıyın.
  4. Kıyma, soğan, biber ve dolmalık fıstıkları sıvıyağda hafifçe kavurun. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  5. Üçgen yufkaların üzerine eşit paylaştırın. Üçgen yufkaların kenarlarını iç malzemenin üzerine katlayarak geniş rulo şeklinde sarın.
  6. Börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine kat yerleri alta gelecek şekilde dizin. Böreklerin üzerini piştiğinde iç malzeme görülebilecek şekilde bıçakla boyuna kesin.
  7. Üzerlerine yumurtanın sarısını sürüp susam serpiştirin.
  8. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında pişirin. Marul yaprakları ve kiraz domateslerle birlikte servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Börek Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek