Ispanaklı Etli Börek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 7 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sevgili Bergüzar Erden’in yorumuyla kahvaltı ve çay saatlerinizin favorisi olacak bir tarifimiz var. Yapımında hazır yufka, kuzu eti ve ıspanak yaprakları kullanılan bu börek, soğan, biber ve karalahana ile zenginleştirilir. İsteğre göre kuzu eti yerine farklı bir et çeşididi de kullanılabilir. Malzemeler hazırsa, misafir ağırlarken sunabileceğiniz ıspanaklı etli börek tarifine geçelim.

Selanik usulü ıspanaklı börek ve el açması patatesli börek tariflerini de mutlaka deneyin.

Ispanaklı Etli Börek Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Ispanaklı Etli Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuşbaşı doğranmış kuzu etini ve zeytinyağını geniş bir tavaya alarak suyunu çekene kadar kavurun.
  2. Soğanı ve tuzu ilave ederek soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. İrice doğranmış karalahanayı ilave ederek suyunu çektirin ve derin bir kaba alın.
  3. Son olarak ıspanak, sarımsak, biber ve ağız tadınıza göre karabiber ve kişnişi ilave ederek karıştırın. 
  4. Yufkaların kısa tarafına iç harçtan 2-3 yemek kaşığı kadar doldurarak sarın ve önceden yağladığınız fırın tepsisine yerleştirdikten sonra uç kısımlarını bükün.
  5. Tüm yufkaları aynı şekilde hazırlayın. Yumurta sarısını sütle birlikte başka bir kapta karıştırın ve bir fırça yardımıyla böreklerin üstüne sürün. Son olarak haşhaş tohumu ve pembe biber tanelerini serpiştirin.
  6. Önceden 190 derecede ısıttığınız fırında üstleri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika süreyle pişirin ve sıcak servis edin.

Tarif Kategorileri

Ispanaklı Tarifler Kahvaltılık Tarifler Pratik Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler

Benzer Tarifler

zelnik
Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği