Ispanaklı Çıtır Börek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ispanaklı tarifler sayfamızdan en lezzetli ıspanak yemeklerine ulaşabilirsiniz.

Ispanaklı Çıtır Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Ispanaklı Çıtır Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fırını 190 dereceye ayarlayıp ısıtın. Ispanakları yıkayıp bir tencereye alın. Orta ateşte kapağı kapalı olarak suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  2. Yufkalardan 12x12 cm'lik kareler kesip 16 kare yufka hazırlayın.
  3. 10 cm çapında 4 yuvarlak parça kesip kalan yufka parçalarını yarım cm'lik ince şeritler halinde kesin. Beyazpeyniri ufalayın.
  4. Kare yufkaların üzerini fırça kullanarak eritilmiş margarinle yağlayın.
  5. 4 küçük tart kalıbını yağlayıp her birine 4 kare yufkayı üst üste yerleştirin. Kenarlarına ve dibine parmak uçlarınızla bastırarak çukurlaştırın.
  6. Yumurtayı bir kâseye kırıp tuz, karabiber ve muskat ekleyin. İyice çırpın. Ispanağı ufalanmış beyaz peynir ve yumurta ile karıştırın.
  7. Karışımı tart kalıplarının içine paylaştırıp yufkaların sarkan kısımlarını üzerine çevirip kapatın.
  8. Üzerlerini yuvarlak yufka parçalarıyla kapatıp şeritler halindeki yufkaları da gelişigüzel tutamlar halinde yerleştirin.
  9. Kalıpları fırın tepsisine alıp 30-35 dakika kadar pişirin. Sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Ispanaklı Tarifler Börek Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek