Hindi Etli Ve Brüksel Lahanalı Börek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Hindi Etli Ve Brüksel Lahanalı Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Hindi Etli Ve Brüksel Lahanalı Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Böreğin iç harcı için, soğanı küp şeklinde doğrayıp tereyağı ile birlikte tavaya alın ve soteleyin. Küçük kesilmiş hindi etini ilave edip birkaç dakika kavurun. Küçük kesilmiş Brüksel lahanalarını ekleyin ve pişirmeye devam edin. Tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ile tatlandırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Unu çukur bir kaba eleyin. Süt, tuz ve mayayı ekleyin. Azar azar ılık su ilave ederek pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru dokuz bezeye ayırın. Bezeleri 20-25 santim çapında açın. Aralarına ayçiçeği yağı sürüp üçerli gruplar halinde üst üste dizin. Üçerli yufkaları tepsinin kenarlarını 10 cm geçecek büyüklükte açın. Tepsiye ayçiçeği yağı sürün ve yufkayı kenarları tepsinin dışına sarkacak şekilde içine yerleştirin. Üzerine ayçiçeği yağı sürün. Diğer yufka gruplarını da aynı şekilde hazırlayın. Tepsiye yerleştirin. Kenarları tepsinin içine katlayın. Üzerine ayçiçeği yağı sürün ve susam serpin. Ortada kalan boşluğa iç harcı yayın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.

 Dilerseniz, peynirle harmanlanan lahanalı börek tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Hindi Yemekleri Kahvaltılık Tarifler Et Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Yöresel Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek