Hassa Böreği
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Hassa Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Hassa Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Soğanların kabuklarını soyup yemeklik doğrayın. Yeşillikleri temizleyip ince kıyın. Yeşil zeytin, iri çekilmiş ceviz içi, doğranmış yeşillik ve kalan malzemeyi bir kapta iyice karıştırın. Yufkaları ortadan ikiye bölün. Geniş kısmına iç malzemeyi yerleştirin ve rulo şeklinde sarın. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayarak rulo şeklinde sarın. Yufkaların uç kısımlarına yumurta akı sürüp yufkanın yapışmasını sağlayın. Kendi ekseninde rulo şeklinde sarın. Ayçiçeği yağını derin bir tavada ısıtın. Börekleri kızgın yağda kızartıp sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Çay Saati Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Börek Tarifleri Yöresel Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek