Brioş
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 23 dakika
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Brioş Tarifi İçin

Malzemeler

30 brioş için

Brioş

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in börek tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Unu çukur bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açıp mayayı ilave edin. Mayanın üzerine ılık sütü ekleyip parmak uçlarınızla hafifçe ezin. Mayanın üzerine çevresinden un alarak sıvı bir hamur hazırlayın ve üzerini unla kapatın.

Unun üzerinde çatlaklar oluşuncaya kadar bekletin. Tekrar ortasını açıp yumurta, eritilmiş margarin, tuz ve limon kabuklarını ekleyip yoğurun. Hamuru top şeklinde kapatıp nemli bezle örtün. Hamur iki misli oluncaya kadar oda sıcaklığından daha ılık bir ortamda bekletin. Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın.

Fırın tepsisini yağlayın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp unlanmış zeminde yuvarlayarak 10 cm uzunluğunda galeta şekline getirin. Kendi etrafında sararak brioşları hazırlayın. Tepsiye aralıklı olarak dizip üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Susam ve çöre otu serpip sıcak fırına verin. Altı-üstü pembeleşene kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Ekmek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek