Beyaz Peynirli Ve Domatesli Bohça Börek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Beyaz Peynirli Ve Domatesli Bohça Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Dolgusu için

Beyaz Peynirli Ve Domatesli Bohça Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Adım Adım Beyaz Peynirli ve Domatesli Bohça Börek Yapımı:

Çay sohbetlerinin yanında sıklıkla tüketilen börek çeşitleri, birçok farklı şekilde sunulabilir. Malzemeleriniz hazırsa, pratik bir şekilde hazırlanan beyaz peynirli ve domatesli bohça börek tarifine başlayabiliriz.

  1. İlk olarak un, tuz ve tereyağı parçalarını mutfak robotunda ekmek kırıntısı gibi oluncaya kadar karıştırın. Hamur toparlanıncaya kadar azar azar su ekleyip karıştırmaya devam edin.
  2. Ardından hamuru iki eşit parçaya ayırıp streç filme sarın ve üzerine elinizle hafifçe bastırarak yassılaştırın. 1 saat buzdolabında bekletin.
  3. Hamurları unlanmış zeminde merdane ile 3 mm kalınlığında açın. 11 cm’lik kareler kesin ve yağlanmış muffin kalıplarının içlerine yerleştirin.
  4. 30 dakika buzdolabında soğutun. Domatesleri ortadan ikiye kesip fırın tepsisine aktarın. Soğanı ince dilimleyip domateslere ekleyin. Tuz, karabiber ve zeytinyağı ile harmanlayıp 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
  5. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Beyaz peyniri ufalayıp kekik yaprakları ile harmanlayın. Yarısını hamurların içlerine paylaştırın. Üzerine domates karışımını ekleyin.
  6. Kalan beyaz peyniri üzerine serpiştirip dört köşesini ortaya doğru kapatın. Yumurta sarısı ile suyu bir kasede karıştırıp fırça ile hamurların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  7. Beyaz peynirli ve domatesli bohça böreği, yanına çok yakışan mercimek köftesi veya yeşil mercimek salatası ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Beyaz Peynirli ve Domatesli Bohça Börek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tarife başlarken tereyağının oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Bu sayede hamur ile daha kolay harmanlanacaktır.
  2. Hamurun kıvamı koyu olursa, az miktarda süt ilave edebilirsiniz.
  3. Hazırladığınız hamuru 15 dakika buzdolabında dinlendirin. Ardından birkaç kez daha yoğurun ve şekil verin.
  4. Böreğin kabarmasını istiyorsanız, yumurta sarısı ve sodayı bir kasede çırpın ve hamurun üzerine sürün.
  5. Her tarafın eşit pişmesi için fırını önceden ısıtın ve pişirme esnasında kapağını açmadan kontrol edin.

1 Porsiyon Beyaz Peynirli ve Domatesli Bohça Börek Kaç Kaloridir?

Standart malzemelerle hazırlanan bohça böreğin bir porsiyonu, yaklaşık 275 kaloridir. Karbonhidrat ve yağ değeri oldukça yüksek olan bu tarifi, ölçülü bir şekilde tüketmeniz tavsiye edilir.

Siz de öğle ve akşam öğünlerini börek tarifleri ile lezzetlendirmek istiyorsanız, tavuklu börek tarifine göz atabilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek