Bal Kabaklı Arnavut Böreği
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Arnavut böreği, özel günlerin, kalabalık sofraların baş tacıdır. Genellikle pişirildiği tepsi ile sofraya getirilir. Yılbaşında börek berekettir derler. Böreğin içine küçük bir altın ya da bozuk para da saklanır. Kimin dilimine para denk gelirse yeni yılda şanslı o olurmuş. Malzemeler hazırsa, yılbaşına özel bal kabaklı Arnavut böreği tarifine geçebiliriz.

Bal kabaklı tariflere göz atmayı unutmayın.

Bal Kabaklı Arnavut Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Ara katlara sürmek için

İç harcı için

Bal Kabaklı Arnavut Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yoğurma kabına unu alın ve üzerine tuzu serpip ortasını havuz şeklinde açın. 
  2. Ortasına ılık suyu ilave edip ortadan başlayarak yumuşak bir hamur yoğurun ve üzerini örterek 30 dakika süreyle dinlenmeye bırakın. (Unun kalitesine göre su miktarı değişebilir. Yumuşak bir hamur elde edecek kıvamda ılık su bakarak şeker eksik gelirse ekleyin.)
  3. Dinlenen hamuru eşit biçimde 2 yumağa ayarın ve her yumaktan 12’ şer beze yapın.
  4. Tereyağını bir tavaya alarak eritin ve içine 1 çay bardağı sıvı yağ ekleyip karıştırın.
  5. Her bezeyi tabak büyüklüğünde açın ve her bezenin üstüne 1 yemek kaşığı yağlı sostan sürün. 12 bezeyi üst üste koyun.
  6. Diğer 12 bezeyi de aynı şekilde hazırlayın. Yani 12’ şerli 2 grup yaptıktan sonra bezelerin üzerini örterek 1 saat süreyle dinlendirin.
  7. İç harç için, bal kabağını çukur bir kaseye rendeledikten sonra toz şeker ve cevizi ekleyerek karıştırın. (Bu esnada tadına bakarak şeker eksik gelirse ekleyin.)
  8. Tepsiyi tereyağı ile yağlayın. (40 cm.’lik yuvarlak tepsi önerimdir.) Bezelerden birini alın ve elinizle çekerek tepsi büyüklüğünde açın. 
  9. Hamur dinlendiği için kolayca açılacaktır. (Oklava veya merdane ile açmayın.) Açtığınız hamuru tepsiye yerleştirin ve tepsinin kenarlarına kadar hafif yükseltin ve iç harcı hamurun üzerine yayın. Diğer bezeyi de aynı şekilde elinizle çekerek tezgahta büyütün ve iç malzemenin üzerine yerleştirin. 
  10. Alttaki hamuru kenarlardan üstteki hamurun üzerine kıvırarak bastırın. Böreği yuvarlak bir tepside yapıyorsanız tam ortasına yuvarlak bir tabak kapatıp etrafından kesin. Ortadaki yuvarlağı merkez alıp havuç dilimi şeklinde kesin ve üzerine kalan yağdan sürün.
  11. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirin.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Yılbaşı Yemekleri Börek Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek