Ayranlı Börek
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ayranlı Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Ayranlı Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Su, margarin ve tuzu tencereye alıp karıştırın. Su kaynamaya başladığında unu ilave edip tahta kaşıkla ezerek karıştırın. Hamuru ocaktan alıp ılındırın. Hamuru tepsiye yayın. Üzerini kaşığın tersiyle düzeltin. Bıçakla küçük kareler şeklinde kesin. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Fırından alıp ılındırın. Karelere kestiğiniz böreği bir tepsinin kenar kısımlarına yayın. Ortasına bir kase içinde buzlu ayranı yerleştirip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Atıştırmalık Börek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek