Akdeniz Usulü Zeytinli Börek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Akdeniz Usulü Zeytinli Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Akdeniz Usulü Zeytinli Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Fırını 175 dereceye ayarlayın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin. Biberi şerit halinde doğrayın. Sarımsak ve soğanı piyazlık doğrayın. Jambonu doğrayın. 6 dilim tava ekmeğinin kenarlarını kesip yağladığınız derin bir fırın kabına yan yana yerleştirin. Üzerine kekik ve karabiber serpin. Peynirin yarısını, zeytinleri, biberi, sarımsak, soğan ve jambon dilimlerini ekmek dilimlerinin üzerine yayın. Kalan ekmeklerin de kenarlarını kesip üzerine kapatın. Yumurtaları süt ile çırpıp ekmeklerin üzerine gezdirin. Kalan peyniri üzerine serpin. Ekmeklerin sütlü karışımı çekmesi için 1 saat bekletin. Fırında 45 dakika pişirip. Fırından çıkarıp üzerine zeytinyağı gezdirin. Kekik serperek sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Diğer Tarifler Börek Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Akdeniz Mutfağı Yemekleri Yöresel Tarifler Zeytinli Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek