Piliç Topkapı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan piliç topkapı, Afyon mutfağıyla özdeşleşmiştir. Tarifte büyük tavuk butları kullanılır. İç pilav ise dolmalık fıstık, kuş üzümü ve baharatlarla zenginleştirilir. Butlar, iç pilav ile doldurulduktan sonra fırında pişirilir. Tavukların dışını çıtır çıtır yapmak için, üzerine salçalı sos dökmeyi unutmayın.

Daha fazlası için tavuk but tariflerine göz atın. 

Piliç Topkapı Tarifi İçin

Malzemeler

İç pilav için:

Piliç Topkapı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Geniş bir kabın içinde yarım çay bardağı zeytinyağını, 1 çay kaşığı karabiber, kırmızı biber ve tuz ile karıştırın.
  2. Kemiğinden ayrılmış ve açılmış tavuk butlarını yayvan bir kapta terbiye edin.
  3. Derin bir kapta pirinci 15-20 dakika suda bekletin. Bir tavaya zeytinyağı ekleyip 1 yemek kaşığı dolmalık fıstığı kavurun.
  4. Soğanları da küp küp doğrayıp, pembeleşinceye kadar kavurun.
  5. Önceden ıslattığınız pirincin suyunu süzüp tavaya ilave edin ve 5 dakika daha kavurun.
  6. Daha sonra karabiber, nane, yenibahar, kuş üzümü ve tuzu ekleyin.
  7. 1 bardak su ekleyip ocağın altını kısın. Suyunu çekene kadar pişirin ve demlenmeye bırakın. 1 tane açılmış tavuk budunu, derisi aşağıya bakacak şekilde ısıya dayanıklı fırın kabına serin.
  8. İç pilavı 4’e bölün ve bir parçasını koyun.Tavuğu kenarlarından tutarak bohça şekline getirin ve kürdanlarla tutturun. Ters çevirip tepsiye yerleştirin.
  9. 1 çay bardağı suyun içine yarım yemek kaşığı domates salçasını ekleyin. Yarım çay bardağı zeytinyağı da döküp karıştırın. Salçalı sosu tavukların üzerine dökün.
  10. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tavuk Yemekleri Pilav Tarifleri Osmanlı Mutfağı Dolma Tarifleri Fırın Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Kremalı Tavuk Sote
Tavuk Güveç
Air Fryer'da Tavuk Baget
Huraideu Chicken
Kırmızı Elmalı Köri
Tajine Zitoune