Kayısı Soslu Tavuk Eti
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kayısı Soslu Tavuk Eti Tarifi İçin

Malzemeler

Kayısı Soslu Tavuk Eti

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'tin yemek tarifleri listesinden iyi bir seçim. Tavuk etlerini et döveceği ile inceltin. Üzerine tuz, karabiber serpiştirin. Zeytinyağını tavada ısıtın. Tavuk etlerini una bulayıp fazlasını silkeledikten sonra kısık ateşte her iki tarafını da pişirin. Ocaktan alıp sıcak kalması için üzerine kapak kapatın.

Kayısıların çekirdeklerini çıkartıp 5 tanesini mutfak robotunda çekerek püre haline getirin. Kalanları küp doğrayın.

Tereyağını tavada eritin. Su ve kayısılarla püreyi ekleyin. Su ilave edip, orta ateşte 5 dakika pişirin. Frenk soğanlarını doğrayıp ekleyin. 2 dakika daha pişirin. Etleri sosa bulayıp, taze çekilmiş karabiber serpiştirerek servis yapın.

Dilerseniz, metabolizmayı hızlandıran tarhun soslu tavuk eti tarifini deneyebilir ve diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Öğle Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kremalı Tavuk Sote
Tavuk Güveç
Air Fryer'da Tavuk Baget
Huraideu Chicken
Kırmızı Elmalı Köri
Tajine Zitoune