Ispanaklı Ve Limon Soslu Tavuk Eti
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ispanaklı Ve Limon Soslu Tavuk Eti Tarifi İçin

Malzemeler

Ispanaklı Ve Limon Soslu Tavuk Eti

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ispanakları yıkayıp iri doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayın ve 3 yemek kaşığı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  2. Ispanakları ekleyerek yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Tereyağı ile kalan zeytinyağını tavada ısıtın.
  3. Tavuk etlerinin üzerine tuz, karabiber serpiştirdikten sonra tavada önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin.
  4. Tavukları bir kenara alarak soğumaması için üzerine kapak kapatın. Aynı tavaya limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, kekik ekleyip yüksek ateşte 1-2 dakika pişirin.
  5. Kremayı ekleyerek karıştırın. Servis tabağına ıspanağı yayın. Üzerine ikişer parça tavuk eti yerleştirin. Üzerine sos gezdirip servis yapın. 

Sindirimi kolaylaştırmasıyla bilinen tarhun soslu tavuk eti tarifine göz atmayı unutmayın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Sos Tarifleri Tavuk Yemekleri

Benzer Tarifler

Kremalı Tavuk Sote
Tavuk Güveç
Air Fryer'da Tavuk Baget
Huraideu Chicken
Kırmızı Elmalı Köri
Tajine Zitoune