Bezelyeli Ve Tavuklu Karnıyarık
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Bezelyeli Ve Tavuklu Karnıyarık Tarifi İçin

Malzemeler

Bezelyeli Ve Tavuklu Karnıyarık

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcanları alacalı soyup karnıyarık şeklinde kesin. Acısını almak için 10 dakika tuzlu suda bekletip yıkayın ve kağıt havlu ile kurulayın. 
  2. 3-4 çorba kaşığı sıvıyağı ayırıp kalanı tavada kızdırın. Patlıcanları ekleyip kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp yağını çektirin. 
  3. Bezelyeyi ayıklayıp yıkayın. Tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün. Tavuk etlerini küp küp doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın. Taze soğanları temizleyip kıyın. 
  4. Ayırdığınız sıvıyağı tencerede kızdırıp soğanları sote edin. Tavuk etlerini ekleyip kavurun. Tuz ve karabiber serpin.
  5. Domatesi ekleyip hafif koyu bir sos kıvamına gelinceye kadar pişirin. Bezelyeleri ekleyip karıştırın. 3-4 dakika sonra ateşten alın. 
  6. Patlıcanları tencereye dizin. Her birinin kesik yerlerini açarak bezelyeli karışımı paylaştırın. Salçayı yarım bardak suyla karıştırıp üzerine gezdirin.
  7. Bir tutam tuz serpip kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirin. Dereotunu kıyıp karnıyarıkların üzerlerine serpiştirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tavuk Yemekleri Akşam Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kremalı Tavuk Sote
Tavuk Güveç
Air Fryer'da Tavuk Baget
Huraideu Chicken
Kırmızı Elmalı Köri
Tajine Zitoune