Yaprak Et
Selin Hıdır
702 Tarif       0 Takipçi
Yaprak Et
Hazırlanma Süresi : 1 saat 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Az malzemeyle maksimum lezzet sunan yaprak et tarifi, etin doğallığını ön plana çıkararak sade bir ziyafet sunar. Usta işi dokunuşlarla hazırlanan bu özel yaprak et tarifi, ister şık bir akşam yemeğinde ister günlük sofralarda başrolde olabilecek kadar iddialı. Yanında tereyağlı patates püresi ya da tane tane dökülmüş pilavla servis edildiğinde damaklarda iz bırakacak, sofraya gelen herkesin tekrar isteyeceği bir lezzet olacak. Peki; yaprak et nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Moğol Bifteği tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon yaprak et kaç kaloridir?

Bir porsiyon yaprak et 350 kaloridir.

Yaprak Et Tarifi İçin

Malzemeler

Marine İçin:

Yaprak Et

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Et dilimlerini zeytinyağı, sirke, kekik, toz biber ve sarımsakla harmanlayıp üzerini örtün. Buzdolabında en az 1 saat (tercihen 4-5 saat) dinlendirin.
  2. Geniş bir döküm tava ya da granit tavayı çok iyi ısıtın. Marine ettiğiniz veya sade kullandığınız et dilimlerini tavaya dizin (tek kat olmalı). Yüksek ateşte her yüzünü 1-2 dakika pişirin. Üzerine çok az tuz ve karabiber serpin.
  3. Etler piştikten sonra tavaya 1 yemek kaşığı tereyağı ve dilerseniz 1 diş ezilmiş sarımsak ekleyin. Tereyağı eriyince etleri hafifçe bu karışımda çevirin.
  4. Yaprak et servise hazır. Pilav ve salata eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Patates püresi, sade pirinç pilavı veya bulgur pilavı ile servis edebilirsiniz.
  • Etin suyunu veya tavada kalan tereyağını pilavın üzerine gezdirebilirsiniz.
  • Karamelize soğan sererek üstüne yaprak eti yerleştirebilirsiniz.
  • Izgara kuşkonmaz, cherry domates ya da taze roka salatası ile servis edebilirsiniz.
  • Lavaş veya tortilla ekmeğiyle dürüm yapabilirsiniz.
  • Yoğurtlu köz patlıcan, közlenmiş biber, acılı ezme gibi mezelerle servis edebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Et mutlaka oda sıcaklığına gelmeli. Soğuk et tavaya konduğunda sertleşir.
  • Tavayı iyice kızdırmadan eti koymayın. Bu, etin suyunu içinde tutmasını sağlar.
  • Her yüzünü 1-2 dakikadan fazla pişirmeyin. Fazla pişerse sertleşir.
  • Marine ettiyseniz pişirme süresi biraz daha kısalabilir.
  • Et çok inceyse bütün olarak servis edebilirsiniz. Kalınsa, liflerin tersine doğru dilimle ki kolay çiğnensin.

Tarif Kategorileri

Farklı Et Yemekleri Et Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri Pratik Yemek Tarifleri Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Arap Tava Kebabı
Ciğer Dürüm Tarifi
Keskin Tava
Güveçte Orman Kebabı
Izgara Ciğer
Ayvalı Kuzu Güveç