Terbiyeli Kuzu Gerdan Haşlama
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Terbiyeli Kuzu Gerdan Haşlama Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Terbiyesi için

Terbiyeli Kuzu Gerdan Haşlama

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuzu gerdan etlerini zeytinyağında hafif kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Yağını çeken etleri geniş bir tencereye alın.
  2. Üzerine iri doğradığınız soğanlar ve sıcak suyu ilave edip kapağı kapalı olarak 30 dakika pişirin.
  3. Daha sonra sırasıyla iri doğradığınız havuç, patates ve renkli biberleri ilave edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
  4. Terbiyesi için yumurta sarısı ve limon suyunu bir kasede çırpın. Yemeğin suyundan bir kepçe kadar ilave ederek terbiyeyi ılındırın ve yemeğe ilave edin.
  5. İnce kıydığınız rezeneyi ilave edip 3-4 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Sıcak servis yapın. 

    Başlangıç menülerinde sunabileceğiniz terbiyeli kuzu gerdan çorbası tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Diyet Yemekleri Tencere Yemekleri Et Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı