Nevşehir Tava
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 10 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Nevşehir'in yöresel yemeklerinden biri olan et tavayı sizlere sunuyoruz. Nevşehir tavayı hazırlamak oldukça kolaydır. Fakat lezzetli bir tava yapmak için odun ateşinde veya taş fırında pişirilmesi gerekir. Özellikle pide ile bandıra bandıra yenilen bu lezzet, Nevşehir sini ismiyle de bilinir. Malzemeleri hazırladıysanız, Nevşehir tava nasıl yapılır birlikte görelim.

Nevşehir yöresinden meşhur Ürgüp köfte ve Nevşehir mantısı tarifine göz atmayı unutmayın.

Nevşehir Tava Tarifi İçin

Malzemeler

Nevşehir Tava

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak domateslerin kabuklarını soyun ve doğrayın. Biberleri de aynı şekilde doğrayın.
  2. Ardından alüminyum tepsinin içerisine domatesleri yerleştirin ve her köşesine yayın.
  3. Üzerine doğradığınız biberleri yerleştirin.
  4. Kuzu eti ve kuyruk yağını da biberlerin üzerine yerleştirin.
  5. Üzerine tuz ve karabiberi atarak hafifçe karıştırın.
  6. Nevşehir tava mümkünse odun ateşinde, değilse önceden ısıtılmış 250 dereceli fırında 1-1.5 saat arası pişirilir.
  7. Etler tamamen piştiğinde tepsiyle birlikte servis edin. Afiyet olsun.

Nevşehir Tava Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Çok acı olmasını istemiyorsanız, acı biber yerine sivri biber kullanabilirsiniz.
  2. Eğer normal fırında pişirecekseniz, kuyruk yağı eridikten sonra etleri ara sıra karıştırın.
  3. Nevşehir tava yapımında geniş bir tepsi kullanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Kırmızı Et Yemekleri İç Anadolu Yemekleri Et Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı