Mantarlı Et Sarma
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Mantarlı Et Sarma Tarifi İçin

Malzemeler

Mantarlı Et Sarma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağının yarısı ile pembeleşinceye kadar kavurun.
  2. Mantarları ufak doğrayıp soğana ekleyin ve orta ateşte suyunu çekinceye kadar kavurun. Kremayı ekleyip 1-2 dakika daha pişirip soğumaya bırakın.
  3. Etlerin üzerine tuz ve karabiber serpiştirin. Mantarlı harcı etlerin kenar kısmına paylaştırıp, taze kekik serpiştirin.
  4. Sıkıca rulo şeklinde sarın ve açılmaması için kürdanlarla tutturun.
  5. Kalan zeytinyağını ve tereyağını tavaya alın. Rulo şeklindeki etleri tencereye alıp önce yüksek ateşte kızartın.
  6. Sıcak su ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekip kızarıncaya kadar pişirin. Servis tabağına alıp dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Kırmızı Et Yemekleri Sarma ve Dolma Tarifleri Et Tarifleri Mantarlı Tarifler Sarma Tarifleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı