Mantarlı Böbrek Sote
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Mantarlı Böbrek Sote Tarifi İçin

Malzemeler

Mantarlı Böbrek Sote

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Böbreklerin zarını ve yağlı kısımlarını temizleyin. Mantarları temizleyip ince dilimleyin. Soğanları soyup kıyın.
  2. Biberleri temizleyip doğrayın. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Maydanozları temizleyip kıyın.
  3. Ayçiçeği yağını tencerede ısıtıp soğanı soteleyin. Böbreği ekleyip 3-4 dakika kavurun.
  4. Sırasıyla biber, domates ve mantarları ilave edip 4-5 dakika karıştırarak sotelemeye devam edin.
  5. Üzerine sıcak su ekleyip tuz, karabiber ve kekikle tatlandırın. Tencerenin kapağını kapatıp etler yumuşayana kadar pişirin.
  6. Kiraz domatesleri dilimleyip ilave edin. Karıştırıp ocaktan alın. Dilerseniz üzerini maydanozla süsleyip sıcak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, dana eti ve sebzelerle hazırlanan böbrek sote tarifini deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı