Lüle Kebabı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Azerbaycan mutfağıyla özdeşleşen lüle kebabı, lüleye benzediği için bu adı almıştır. Azerbaycan'ın milli yemeği olmasına rağmen, Ermenistan mutfağında da rağbet görür. Dana ve tavuk kıyması karışımından oluşur. Malzemeler hazırsa, Azerbaycan usulü lüle kebabı tarifi için detaylara geçebiliriz.

Daha fazlası için Azerbaycan yemeklerine göz atmayı unutmayın.

Lüle Kebabı Tarifi İçin

Malzemeler

Lüle Kebabı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuyruk yağı, tavuk göğsü ve soğanı kıyma makinesinden geçirin. Eğer kıyma makinesi yoksa, zırhla çekerek kıyma kıvamına getirebilirsiniz.
  2. Karışımı dana kıymaya ekleyin ve baharatları ilave ederek yoğurun.
  3. Üzerini kapatarak buzdolabında yarım saat dinlendirin.
  4. Bir kasede tuzlu su hazırlayın. Elinizi tuzlu suya batırın ve köfteleri demir şişlere geçirerek şekil verin.
  5. Köfteleri ızgarada veya fırında iki tarafı pişene kadar kızartın. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Lüle kebabını, lavaş ve sumaklı soğan eşliğinde sunabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Ana Yemek Tarifleri Kebap Tarifleri MasterChef Tarifleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lagman