Kuzu Etli Ayva Beğendi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Özel günlerde yapabileceğiniz nefis bir tarifle karşınızdayız. Ayva beğendi yatağında sunulan kuzu etini dilerseniz bütün halde bırakabilir, dilerseniz de kuşbaşı şeklinde doğrayabilirsiniz. Protein bakımından zengin olan bu yemeği, kekik ve biberiye gibi taze otlarla zenginleştirebilirsiniz. Beğendinin yumuşacık olması için, badem sütü kullanmayı unutmayın.

Beğendili kuzu incik ve kuzu kol tandır tarifine de göz atın.

Kuzu Etli Ayva Beğendi Tarifi İçin

Malzemeler

Et için:

Beğendi için:

Kuzu Etli Ayva Beğendi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ayvaları yıkayalım ve alüminyum folyoya sarıp 200 derece fırında 50 dakika pişirin.
  2. Eti toprak güvece veya kalın tabanlı çelik bir tencereye alın tereyağıyla 10 dakika kavurun.
  3. Kekik, biberiye ve et suyunu ekleyip kapağını kapatın.
  4. Kısık ateşte bir saat pişirin. Altını kapatınca tuzunu ekleyip karıştırın.
  5. Ayvaları fırından çıkarıp kabuklarını soyun ve ezip püre haline getirin.
  6. Tereyağında unu kokusu gidene dek kavurun ve karıştırarak badem sütünü ekleyin.
  7. Pürüzsüz kıvam alan sosunuza ayva püresini ekleyin ve 2 dakika kavurup altını kapatın.
  8. İlk sıcaklığı gidince kaşar peynirini ve baharatları ekleyip servis tabağına alın.
  9. Eti üzerine dökün ve sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

MasterChef Tarifleri Davet Yemekleri Et Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri Özel Günler

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı