Kuşbaşı Etli Ali Nazik
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kuşbaşı Etli Ali Nazik Tarifi İçin

Malzemeler

Yoğurtlu patlıcan için

Üzeri için

Kuşbaşı Etli Ali Nazik

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yeşil sivri biber, Arnavut biberi ve soğanı ince kıyın. Tereyağını eritip kuşbaşı kuzu etlerini hafif sulu kalacak şekilde kavurun. Etlerin renkleri dönmeye başlayınca iri çekilmiş cevizi içi, soğan ve biberleri ekleyin. Tuz ve kırmızı pul biberle tatlandırıp ocaktan alın.
  2. Közleyip kabuklarını soyduğunuz patlıcanları ince doğrayın. Ezdiğiniz sarımsakları yoğurda ekleyip hafif çırpın. Patlıcanları yoğurtlu karışıma ekleyip karıştırın. Yoğurlu patlıcanı bir servis tabağına alın. Üzerine cevizli kuzu etlerini yerleştirin. İri çekilmiş ceviz içiyle süsleyerek sıcak servis yapın.

Dilerseniz, kıyma ve patlıcan ile hazırlanan klasik Ali Nazik tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Et Tarifleri Yöresel Tarifler Kebap Tarifleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı