Kurşun Aşı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kurşun Aşı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Bulgur köftesi için

Kurşun Aşı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bulguru ve irmiği büyük bir kaseye alıp suyu ekleyin. 15 dakika bekletin. Tuz ve salçayı ilave edip yoğurun.
  2. Un ve yumurtayı ekleyip macun kıvamına gelinceye kadar yoğurmaya devam edin.
  3. Harçtan nohut büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. İnce doğradığınız soğanları ve biberleri zeytinyağında kavurun.
  4. Salçayı ve eti de ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. Sıcak suyu ilave edip kaynatın.
  5. Kaynamaya başlayınca bulgur köftelerini ekleyip arada karıştırarak 8-10 dakika pişirin.
  6. Haşlanmış mercimek ve nohutu da ekleyip pişirmeye devam edin. 10 dakika daha pişirdikten sonra tuz, biber ve naneyi serpiştirin. Sıcak servis yapın.

Kayseri yöresinin yemeği kurşun aşını hazırlarken soğanı rendeleyip hamurun içine katabilirsiniz. Ayrıca kıyma ilave etmeden de hazırlayabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Kayseri Mutfağı Yöresel Tarifler Bakliyat Tarifleri Öğle Yemeği Et Tarifleri Sulu Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı