Kızartılmış Kıbbe (Lübnan)
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kıbbe, Orta Doğu ülkelerinde yapılan kıymalı ve bulgurlu dış dokusu ve kıymalı iç harçıyla içli köfteye benzerlik gösterir. İsteğe göre farklı versiyonları da yapılabilir. Siz ve malzemeleriniz kıbbe yapmaya hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Klasik içli köfte tarifine de göz atın.

Kızartılmış Kıbbe (Lübnan) Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Kızartılmış Kıbbe (Lübnan)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bulguru 10 dakika soğuk suda bekletin. Suyunu iyice süzün. 500 gr kıyma, içli köftelik bulgur, tuz ve karabiberi mutfak robotunda 10 dakika yoğurarak kıbbe hamurunu hazırlayın.
  2. Çam fıstıklarını yağsız tavada rengi dönene kadar kavurun. İnce doğranmış soğanları ekleyerek 15 dakika kavurun.
  3. Kıyma, tuz ve karabiberi ekleyin. 10 dakika kısık ateşte pişirin. Bulgurlu harcı 30-40 parçaya ayırın.
  4. Her parçayı avucunuzda ortasında bir oyuk açacak şekilde hazırlayın. İçerisine kıymalı harç paylaştırıp tepesini hafif sivrilterek kapatın. Ayçiçek yağını tavada kızdırın. Kıbbeleri ekleyip kızartın. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kızartma Tarifleri Akşam Yemeği Lübnan Mutfağı Yemekleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı