Kıymalı Bamya Yemeği
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan bamya yemeğini, bu kez kıymalı versiyonu ile sizlere sunuyoruz. Malzemeler tamamsa, kıymalı bamya yemeğini kolayca hazırlayabilir, sofralarınızı ziyafete dönüştürebilirsiniz.

Bamyanın etsiz versiyonu için, Türk mutfağına özgü zeytinyağlı bamya yemeği tarifine göz atabilirsiniz.

Kıymalı Bamya Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Kıymalı Bamya Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bamyaların baş kısımlarını koni biçiminde kesip temizleyin. Bol suda yıkayıp süzgece alın. 
  2. Soğanları ve sivri biberleri temizleyip kıyın. Domatesleri soyup küçük küçük doğrayın.
  3. Margarini tencere de eritip soğan ve biberi soteleyin. Kıymayı ekleyip kavurun. Domatesi ilave edip birkaç dakika pişirin.
  4. 2 su bardağı su, tuz ve limon suyunu tencereye ekleyip kaynamaya bırakın. 
  5. Su kaynamaya başlayınca bamyaları ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte karıştırmadan 20 dakika pişirin. 5 dakika kadar dinlendirip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Sebze Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Diyet Yemekleri Et Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı