Hurmalı Et
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 2 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Hurmalı Et Tarifi İçin

Malzemeler

Hurmalı Et

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Hurmanın kendine has lezzetiyle bütünleşen hurmalı et yemeğini mutlaka denemelisiniz.

  1. İnce kıyılmış badem içini, yarım yemek kaşığı şekeri ve yumurtayı bir kaseye alıp karıştırın. Gül suyunu ilave edip hamur elde edin. Hurmaların çekirdeklerini çıkartın ve içlerini bademli karışım ile doldurun. Soğanı soyup ikiye kesin.
  2. Kuzu etini kuşbaşı doğrayın. Eti, 2 bardak suyu, soğanı ve tereyağını tencereye aktarın. Tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, etler yumuşayana kadar pişirin.
  3. Etler yumuşayınca şekeri ve hurmaları ilave edin. Kısık ateşte, 15 dakika daha pişirin. Suyu azalınca ocaktan alın. Hurmalı eti yemeğinizi sıcak veya ılık servis yapın.

    Yumuşacık lezzetli et kavurma tarifi için tıklayın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Akşam Yemeği Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı