Fıstıklı Kebap
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fıstıklı Kebap Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Servis için

Üzeri için

Fıstıklı Kebap

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kıymaları geniş bir kaba alıp üzerine, Antep fıstığı, rendelediğiniz soğan, sarımsak, su, tuz ve baharatları ekleyip yoğurun.
  2. Harçtan bir avuç dolusu alın ve aşağı doğru sıkarak şiş boyunca yayın. Zeytinyağını döküm bir tavada ısıtıp şişe dizdiğiniz kebapları kızartın.
  3. Servis için soğanları ince piyazlık doğrayıp bir kaseye alın. Üzerine nar ekşisi gezdirip sumak serpin ve karıştırın.
  4. Lavaş ekmeklerini yapışmaz yüzeyli bir tavada ısıtıp bir servis tabağına alın. Üzerine sırasıyla soğanlar ve kebapları şişleri ile beraber yerleştirin.
  5. İri çekilmiş Antep fıstığı ile süsleyerek sıcak servis yapın. 

Tarif Kategorileri

Bayram Yemekleri Kebap Tarifleri Antep Mutfağı Yemekleri Akşam Yemeği Kızartma Tarifleri Et Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Farklı Et Yemekleri Kırmızı Et Yemekleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı