Fırında Sebzeli Pirzola
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Pirzola, kuzu etinin en lezzetli bölgelerinden biridir. Izgara, fırın veya tavada pişirilebilir. Özellikle sos ile marine edildiğinde oldukça lezzetli bir hal alır. Pirzolayı sade sunmak yerine, sebze ile harmanlanan nefis bir tarifle karşınızdayız. Özel günlerin kurtarıcısı olacak fırında sebzeli pirzola nasıl yapılır, pişirme önerileri nedir gelin birlikte görelim.

Fırında Sebzeli Pirzola Tarifi İçin

Malzemeler

Fırında Sebzeli Pirzola

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İki parça kuzu pirzolayı bir tepsiye karşılıklı yerleştirin. Kemiklerin üzerindeki etleri keskin bir bıçağın ucu ile özenle temizleyip kemikleri karşılıklı olarak birbirine geçirin.
  2. Kemiklerin uç kısımlarını pişme esnasında yanmaması için alüminyum folyo ile sarın.
  3. Etin üzerine tuz ve karabiber serpip etli kısmın üzerine biberiye dallarını yerleştirin. Etleri pişme esnasında açılmaması için iple sarın.
  4. Eti yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip üzerine zeytinyağını gezdirin. Tuz ve karabiber serpin. 
  5. Soğan ve sarımsakları soyun. Patatesleri soyup parizyen kaşıkla top şeklinde kesin. Soğan ve patatesleri etin etrafına yerleştirin.
  6. Şarap ve sıcak suyu ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 50 dakika pişirin.
  7. Pişme esnasında sık sık sosu kaşıkla alarak etin üzerine gezdirin. Domatesleri ilave edip 10 dakika daha pişirin. 
  8. Eti sebze ve sosuyla birlikte servis tabağına alın. Kemiklerin ucundaki folyoyu çıkarın ve servis yapın.
  9. Pirzolayı marine edebileceğiniz pratik şarap sosu tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Fırında Sebzeli Pirzolanın Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Pirzolayı pişireceğiniz zaman metal çatal ve kaşık kullanmayın. Metal eşyalar, etin tadını bozacaktır.
  2. Eğer fırın yerine tavada pişirmek istiyorsanız, yüksek ateşte tava kızana kadar bekleyin. Tavadaki yağ kızmaya başladığında pirzolaları ekleyebilirsiniz.
  3. İsteğe göre eti pişirirken mühürleme işlemi de uygulayabilirsiniz.
  4. Pirzola pişerken fırın kapağını sık sık açmayın.
  5. Pişirme esnasında etin üzerine bastırmayın. Aksi takdirde etin içindeki bütün yağ dışarı sızacaktır.

1 Porsiyon Fırında Sebzeli Pirzola Kaç Kalori?

  1. Fırında sebzeli pirzolanın bir adedi 115, bir porsiyonu ise yaklaşık 245 kaloridir. Protein, demir, çinko ve magnezyum bakımından zengin bir besindir.

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz nefis et yemeklerine buradan ulaşabilirsiniz. Yüksek proteinli mangalda kuzu pirzola tarifini de listenize ekleyin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Sebze Tarifleri Et Tarifleri Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı